Welkom in groep 3/4

Groep drie:
In groep drie wordt er voor de pauze gewerkt met de methode Veilig leren lezen. Door middel van deze methode leren de kinderen letters, woorden en het lezen van verhaaltjes. Inmiddels zijn de eerste woorden geleerd en zijn we hard aan het oefenen met het lezen van steeds meer woorden. Na de pauze is het tijd om te rekenen. Met het werkboek en oefenboek op de tafel wordt er heel wat afgeteld en worden er heel wat sommetjes gemaakt. Naast het leren rekenen en lezen is ook het leren schrijven heel belangrijk. Iedere dag schrijven de leerlingen een nieuwe letter in het schrijfschrift, waardoor ze steeds meer kunnen schrijven. Het middagprogramma van de groep valt samen met dat van groep vier.

Groep vier:
Voor groep vier start de dag met Estafette, tijdens deze les wordt er veel geoefend met het lezen. Vervolgens gaan ze aan de slag met spelling of taal. Wanneer deze twee dingen gedaan zijn is het tijd voor de pauze. Net als in groep drie wordt er na de pauze gestart met het rekenen. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een werkboek en een oefenboek. Na het rekenen is het ochtendprogramma nog niet afgelopen voor groep vier. Afwisselend wordt er het laatste halfuur van de ochtend aandacht besteed aan het leren schrijven van hoofdletters of het oefenen met begrijpend lezen.

Het middagprogramma:
In de middagen wordt er aandacht geschonken aan wereldori├źntatie (topondernemers en techniek), muziek, Engels, tekenen/handvaardigheid, sociaal emotionele vorming en verkeer. Ook is er dan tijd voor schooltv. Iedere dinsdag kijken we een aflevering van huisje boompje beestje.
Kortom, er zijn genoeg leuke dingen om te leren en te doen in onze groep!

Naar bovenzijde pagina