Voor het eerst naar school

Als uw kind bijna 4 jaar is, mag het 10 dagdelen op visite komen.. (Vanaf 3 jaar en 10 mnd). Normaal gesproken is dat op maandagmorgen en woensdagmorgen. Komt dit niet goed uit dan zijn er in overleg andere dagdelen mogelijk.Op de eerst ochtend krijgt uw kind een introductietasje mee naar huis met allerlei handige informatie. Natuurlijk is het mogelijk om voor die tijd samen een kijkje te nemen bij ons op school en is er ruimte voor een gesprekje.

Zomaar een dag

We starten iedere ochtend in de kring. Er zijn 2 hulpjes, zij mogen die dag naast de juf zitten en juf helpen met tassen uitdelen, kiesbord op ruimen etc. ook mogen zijn die dag als eerste kiezen. 

We beginnen de ochtend met een taalactiviteit, waarna de kinderen instructie krijgen voor de werkles.

Iedere week krijgen de kinderen een aantal opdrachtjes, wanneer ze deze af hebben mogen ze zelf kiezen. Op de dagritmekaarten kunnen de kinderen zien wat er die ochtend/ middag gaat gebeuren.

Op het kiesbord staan al de namen van de kinderen die voor dat dagdeel een opdrachtje hebben. De andere kinderen mogen zelf kiezen. De kleurenklok geeft aan hoe lang een bepaalde activiteit duurt.

Na de werkles zitten we weer in de kring, vaak gaan we dan een rekenactiviteit doen.

Om 10 uur is het pauze, de kinderen krijgen de gelegenheid om hun pauze-hap te nuttigen. We stellen het op prijs, dat de kinderen iets gezonds meekrijgen, dit kan een stukje fruit zijn, een boterham of cracker. We gaan eerst eten en daarna drinken.

Wanneer het weer het toelaat gaan we naar buiten, anders krijgen de kinderen hun beweging in het speellokaal, in de vorm van gym, spel, muziek en/of dans.

's Middags mogen de kinderen gelijk aan hun opdracht beginnen, zodra ze de klas binnenkomen. Dit voorkomt een lange zit in de kring, voor de kinderen die naar de overblijf zijn geweest

Rond 13.45 uur gaan we in de kring een activiteit doen, dit kan een muziek, taal of rekenactiviteit zijn. Daarna gaan we vaak nog even naar buiten.

We sluiten de ochtend/ middag altijd af in de kring. We bespreken de dag en schrijven onze gebeurtenissen in het dagboek. Deze ligt bij de ingang van het lokaal,  zodat de ouders ook kunnen lezen waar we die dag mee bezig geweest zijn. 

Schatkist

Bij de kleuters gebruiken we de methode Schatkist (rekenen, taal, woordenschat, sociaal emotionele vorming) Vanuit deze methode werken we gedurende het schooljaar aan verschillende ankers (thema's). 

Bij deze methode hoort ook Pom Pom, ons vriendje van de klas (www.schatkist.nl ).Daarnaast gebruiken we de methode Wizwijs voor rekenen.

Bij de ingang van de klas ligt ons dagboek. Op het prikbord in de gang hangt informatie voor de ouders en in september is er een informatieavond over alles wat er in de kleutergroep gebeurt.

Natuurlijk kunt u altijd met uw vragen bij ons terecht. Wilt u even wat meer tijd, dan maken we een afspraak.

We stellen een goede samenwerking zeer op prijs. het gaat immers om uw kind.

Tot ziens in groep 1 en 2

 

 


Naar bovenzijde pagina

Copyright © Generaal van den Boschschool Willemsoord